Ansökan/uppsägning Kurser Login
 

Pedagogik/inriktning

Vi på musikhuset har en vision om hur vi vill att musikundervisning ska vara.
  • Vi brinner för musik och vi tror på att möta eleven utifrån där eleven befinner sig.
  • Vi tror på att sätta tydliga mål och att fånga intresset och glädjen i att spela tillsammans med andra.
  • Vi tror på att spela det vi hör istället för det vi ser: dvs utveckla elevens sinne för gehör och inte alltid spela efter noter, däremot använder vi noter där det behövs.
  • Vi tror även att det är viktigt att eleverna får vara med att påverka den musik som spelas. Vill man spela rocktrummor i ettan ska man få göra det! Vill man börja spela sitt första instrument när man är 17 år så varför inte?
Vi vill erbjuda våra elever den bästa tänkbara undervisningen oavsett om man är nybörjare eller om man drömmer om en professionell karriär. Vi ser vår pedagogik som en stor gammal ek, där stammen är den grund alla behöver för att spela. Vi behöver få en känsla för takt och ton, och lära oss grundläggande begrepp som noters längd, takt, hur en låt är uppbygd och fingersättning mm. Detta gör vi genom att spela pop och rocklåtar som är speciellt framtagna för att passa kunskapsnivån på eleven.
Vi på Musikhuset tagit fram en strategi som bygger på att vi börjar terminen med ett samtal där vi pratar och känner lite på var eleven befinner sig musikaliskt. Sedan sätter vi ihop små grupper där eleverna utvecklas tillammans. I de fall eleven känner sig mer komfortabel eller utvecklas bättre erbjuder vi enskilda lektioner. Vår erfarenhet är att gruppspel är fantastiskt bra för nybörjar och medelnivå-elever, medan de äldre elever som kommit längre är lite mer individuella. Vi lyssnar och ger eleven de bästa förutsättningar vi kan helt enkelt. Under resans gång längre upp på stammen finns det möjlighet att ge sig ut på någon "Gren" för att utforska andra musikstilar och låtar.
Musikhuset samarbetar med Hans Gardemar, känd musiker och kapellmästare för att ytterligare förstärka och förbättra Musikhusets pedagogik och läroplaner. Vi sätter upp tydliga mål från dag ett. Dels genom att sätta upp en plan för vad vi ska hinna med under terminen, och framför allt: Vi jobbar mot en avslutningsshow, där skolans elever gör en färgsprakande show tillsammans. Alla- stora och små får plats och materialet repeteras under terminens gång. Först i de individuella instrumentgrupperna för att sedan flätas ihop med de olika rockband och ensembler som skolan har.

Musikhuset Täby

Våra lokaler i Täby är nyrenoverade och ombyggda sommaren 2013. De ligger i källarplanet och är ljusa och fräscha. Lokalerna tillhörde förut iTrim. Här finns fem lektionsrum och en stor gemensam yta för uppspelningar, m.m. Dessutom finns två orenoverade rum som vi kommer att bygga om när verksamheten kräver fler lektionsrum.
E-post: info@musikhuset.net